Ménesi út 16. – Elekes-villa

Ménesi út 16. – Elekes-villa

Döntöttek az Elekes-villa eladásáról, de a környék lakói garanciákat kaptak

2021. június 28. - BRN_

148352790_3943279119050119_4226274820692955146_n.jpg

Ahogy korábbi blogposztban írtunk róla, Újbuda önkormányzatának június 17-i képviselő-testületi ülésen döntöttek több ingatlan, köztük a Ménesi út 16. (Elekes-villa – volt habilitációs központ) eladásáról. A hamarosan 100 éves épület vevője a szavazás eredményeként a Startimmo Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. lehet, nettó 462 millió forintért.

Az eladás előtt a polgármester befogadott egy nagyon fontos módosító javaslatot, miszerint a korábban tárgyalt kiskapus pont (hogy mégis bontathat a vevő, ha hoz egy szakvéleményt) kiegészült azzal, hogy a felújításra alkalmatlan állapotot egy önkormányzati szakértőnek IS meg kell erősíteni. (A dolog előzményéről itt írtunk.)

Ez alapján már kijelenthető, hogy a környéken lakók erős garanciákat kaptak arra, hogy a szűk évszázados történetű, komoly értéket képviselő, jellegzetesen gellérthegyi villaépület megmaradhat.

Korábban egyébként a kerületrész önkormányzati képviselője, Barabás Richárd alpolgármester nyilvános Facebook-posztban írt arról, hogy 'az egész városvezetés elkötelezett a Ménesi 16 homlokzatának megőrzése mellett. Mindent megteszünk azért, hogy az épület homlokzata és ezáltal az utcakép érintetlen maradjon':

barabas_poszt.jpg

Nyilvános és nem nyilvános vállalások/ígéretek, szerződéses garanciák is amellett szólnak, hogy a Ménesi 16. kapjon helyi védettséget, és felújított formában álljon továbbra is az Eötvös Collegiummal szemben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menesi16.blog.hu/api/trackback/id/tr5916607166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása